در خصوص لنتیگو یا همان لک های قهوه ای پشت دست ها بیشتر بدانید

برای بیان ماهیت این نوع لک ها و اینکه چرا به وجود می آیند ابتدا باید شناخت مختصری از رنگ پوست و انواع عوارضی که به واسطه رنگ .پوست برای ما به وجود می آیند داشت.

رنگ پوست

رنگ پوست افراد به علت رنگدانه هایی به نام ملانین که بصورت طبیعی در سلولهای پوست وجود دارند ایجاد میشود. این رنگدانه ها از اسید آمینه ملانین و توسط آنزیم تیروزیناز که بواسطه هورمون ترشح شده از غده هیپوفیز ساخته میشود، طی فرآیندی به نام ملانوژنز تولید و درون سلولهای پوستی به نام ملانوسیت ذخیره میشوند. رنگدانه های پوستی علاوه بر ایجاد تنوع رنگ در پوست، طی یک مکانیسم طبیعی با جذب پرتو های فرابنفش نور خورشید، از پوست در برابر آسیب های ناشی از تابش های زیانبار نور خورشید محافظت مینمایند. نوع رنگ پوست بستگی به نوع و مقدار رنگدانه موجود در پوست افراد دارد که رابطه مستقیم با عواملی مانند ژنتیک، پراکندگی جغرافیایی، افزایش سن و میزان .قرار گرفتن در معرض تابش های نور خورشید دارد.

اختلالات رنگدانه ای پوست

بطور کلی این فرآیند در اثر عواملی مانند توزیع غیر یکنواخت رنگدانه ها در بخش های مختلف پوست و نیز کاهش و یا افزایش بیش از حد تولید رنگدانه ایجاد میگردد و با بروز انواع عوارض و نشانه های پوستی همراه است.  بعضی بیماری های پوستی ناشی از اختلالات رنگدانه ای در اثر افزایش تولید و یا تراکم رنگدانه ها در بخش های خاصی از پوست بوجود میاید که با نام هایپرپیگمنتاسیون شناخته میشود. حاملگی، مصرف داروهای ضد بارداری، افزایش سن، قرار گرفتن بیش از حد در معرض تابش نور خورشید و مصرف بعضی از داروها از مهمترین عوامل ایجاد این نوع اختلالات میباشند. در بیماری پوستی ملاسما (کلوآسما) یا ماسک حاملگی که در دوران بارداری بسیار شایع است، اختلالات هورمونی سبب بروز لک های متعدد به رنگ قهو ه ای روشن تا تیره در صورت، به ویژه در گونه ها، پیشانی، بینی، لب بالا و چانه میگردد. ایجاد کک و مک (فریکل) نیز از دیگر مشکلات پوستی ناشی از اختلالات رنگدانه ای میباشد. علاوه بر تغییرات هورمونی، افزایش سن و تابشهای نور خورشید عواملی شامل آسیبهای پوستی مانند جای زخم و جوش، لیزر درمانی، اپیلاسیون و لایه یرداری پوستی نیز میتواند سبب بروز علائم ناشی از هایپرپیگمنتاسیون گردد.

لنتیگو Lentigo

لنتیگو مجموعه ای از ضایعات پوستی ناشی از هایپرپیگمنتاسیون است که بصورت لک های قهوه ای رنگ خوش خیم عمدتا در پشت دست ها، ساعد ها و صورت ایجاد میشود. در بیماری سولار لنتیگو Solar Lentigoکه به نام لنتیگوی سنیOld Age Spot نیز یاد میشود، افزایش سن و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تابش ماورای بنفش نور خورشید سبب تحریک ملانوسیت ها و تسریع در روند ملانوژنر شده و با افزایش توزیع ملانین در سلولهای کراتینوسیت سبب ایجاد انواع لک های تیره و قهوه ای بر روی پوست دست می گردد.

لنتیگوی خورشیدی که به لنتیگوی سنی نیز از آن یاد میشود، در نواحی از پوست بدن که در معرض تابش نور خورشید هستند بوجود می آید. بیشتر روی دستها دیده می شود و اندازه این لک ها از ۵ ملیمتر الی ۲ سانتیمتر میباشد و در اشخاصی که دارای رنگ پوست تیره تر می باشند بیشتر دیده میشود.

لک های لنتیگوی خورشیدی به دو دسته تقسیم می شوند:

لنتیگوی خورشیدی جوانی: که در سنین پایین تر آغاز میگردد و حتی در کشور استرالیا به سبب آسیب لایه اوزون، بروز این عارضه از ۱۲ سالگی نیز قابل مشاهده میباشد.

لنتیگوی خورشیدی پیری: که در سنین بالاتر و در میانسالی به وجود می آید و علاوه بر پرتوهای مضر نور خورشید عوامل دیگری مانند کهولت سن و در بعضی موارد استفاده از برخی دارو نیز در بروز این عارضه دخیل میباشد.

تابش نورخورشید از دوران کودکی، مهم‌ترین عامل موثر در لنتیگو

تابش نور خورشید بر پوست تغییراتی در سلول‌های پوستی ایجاد می نماید و این سلول‌ها را مکلف به تولید مقادیر بیشتری از رنگدانه در پوست می کند، بر طبق بررسی های بافت‌شناسی بر روی ضایعات لنتیگو، دیده شده است که هم تعداد سلول‌های رنگدانه‌ساز افزایش پیدا کرده است و هم میزان رنگدانه‌سازی این سلول‌ها نسبت به سلول‌های عادی بیشتر شده است. درنتیجه ضایعاتی شبیه خال در نواحی مثل صورت، پشت دست‌ها، سر و گردن که بیشتر در معرض تابش نور خورشید هستند، مشاهده می‌کنیم.

پیشگیری از لنتیگو

با توجه به موارد یاد شده و تاثیرات منفی اختلالات رنگدانه ای و لک های تیره ناشی از آن بر زیبایی پوست، استفاده از ترکیبات موثر در جلوگیری از افزایش تولید ملانین با اثر زمان بخشی کوتاه به منظور بازگرداندن شفافیت و طراوت به پوست امری بسیار ضروری میباشد. در جهت تحقق این هدف بکارگیری انواع محصولات مراقبت از پوست با توانایی رفع لک های تیره و افزایش شفافیت پوست مانند کرم ها و ماسک های روشن کننده و نیز محصولات تخصصی حاوی ترکیبات روشن کننده مناسب برای رفع انواع لک های پوست دست، بسیار موثر و مفید بوده و توسط پزشکان و متخصصین پوست توصیه میگردد.

کرم روشن کننده و ضد لک پوست دست پرودرما

استفاده از ترکیبات نوین و موثر روشن کننده و ضد لک در این کرم سبب ایجاد اثر روشن کنندگی بسیار کارآمد در حداقل زمان ممکن شده و برخلاف محصولات روشن کننده پوست متداول هیچگونه عوارض جانبی مانند قرمزی و التهابات برجای نمیگذارد. مواد فعال موجود در این فرآورده با مهار آنزیم تیروزیناز و کاهش تولید رنگدانه پوست سبب روشن تر شدن پوست و کاهش عوارض و علائم ناشی از اختلالات رنگدانه ای بر پوست شده و به رفع تدریجی و جلوگیری از بروز مجدد لک های قهوه ای و تیره ایجاد شده در اثر افزایش سن )لنتیگو سنی( کمک به سزائی مینمایند. این محصول دارای فلیترهای جاذب تابش فرابنفش بوده و با اعمال خاصیت ضدآفتاب و از بین بردن رادیکال های آزاد، از بروز لک های حاصل از نور خورشید )سولار لنتیگو(   جلوگیری مینماید. همچنین بکارگیری ترکیات نرم کننده و مرطوب کننده به همراه انواع ویتامین ها، موجب تامین و حفظ رطوبت، لطافت و نرمی پوست دست به مدت طولانی میگردد. این فرآورده دارای قدرت جذب سریع پوستی بدون برجای گذاشتن اثر چربی بر روی پوست میباشد و استفاده از آن در کاهش چین و چروک های سطحی پوست و افزایش شفافیت و ایجاد پوستی صاف و یکنواخت بسیار موثر خواهد بود. عدم استفاده از نگهدارنده های مضر پارابن، استفاده از این محصول را برای انواع پوستها و بویژه پوستهای حساس بسیار مناسب میسازد. 

برای مشاهده محصولات روشن کننده و ضدلک روی تصاویر زیر کلیک کنید